През 1974 г. Rosario Giuffrè заедно с брат си Cono и сина си Carmelo, основават Irritec. По това време основната дейност на компанията е производството на PVC щори. Базирана в Capo D’Orlando, област Messina, компанията е имала само 18 служители.

През следващите години Irritec започва да се разраства, а 25-годишният Carmelo Giuffrè успява да внедри инвативен и различен способ за обработка на пластмасите. Идеята за огромното значението на спестяването на вода в сферата на напояването, насочва вниманието на компанията към сектора за микронапояване.

През 80-те години на миналия век водещите практики за микронапояване, които са разпространени главно в страните от Близкия Изток и САЩ, достигат и Италия. За да отговори на новите изисквания на съвременните системи за напояване в областта както на земеделието така и на тревни площи, Irritec разширява своето производството на тръби за напояване и водопроводи.

Началото на 90-те години бележат успеха на компанията в производството на капкови маркуч в Siplast (днес Irritec). Това позволява на компанията да предостави на цялостни решения за напоителни системи. През 1990 г. настоящият генерален директор Carmelo Giuffrè решава да закупи патент, който дава възможност на Irritec да произвежда и продава първата си серия капкови маркучи, последвана от втората през 1991 г. и от третата през 1992 г.

Към днешна дата Irritec разпространява своите продукти в над 140 страни по света, има повече от 700 служители, притежава фабрики в Италия, Испания, САЩ, Мексико, Чили и Бразилия, както и стратегически търговски клонове в Алжир , Германия и Болоня. За 45 години Irritec се разраства непрекъснато, като постоянно инвестира в научни изследвания в сферата на иновациите в напоителните системи.

1974 Благодарение на визия на семейство Giuffré, Siplast (днес IRRITEC), е основана в Capo D’Orlando, Sicily.


1979 Започва производство на фитинги и кранове.


1997 В Sevilla, Spain, е основан първият чуждестранен завод.


2001 Irritec продължава да се разраства по целия свят, като основава завод в Mexico.


2009 Основан е нов завод в California, USA.


2012 Основан е нов завод в Brazil.


2017 Irritec пристига и в Chile с нов завод.


Irritec Corporate Video