Меню
Кошница
Обработката и изпращането на поръчките може да отнеме до 3 работни дни!

Системи за мъглуване и дъждуване

В онлайн магазина на Bielagro.com сме подбрали широк асортимент от продукти за системи за мъглуване и дъждуване, разпределени в следните секции:

  • импулсни метални разпръсквачи и триноги за селското стопанство;
  • пластмасови разпръсквачи NanaDanJain;
  • микроразпръсквачи NanaDanJain и IRRITEC, които са подходящи за оросяване на растения с фина листна маса, както в оранжериии, така и на открито;
  • мъглообразуватели NanaDanJain за мъглуващи системи в оранжерии;

Какво представлява системата за мъглуване?

Осигуряването на оптимални климатични условия в оранжерите може да бъде голямо предизвикателство.

Със сигурност оранжерийното производство е крачка нагоре спрямо традиционното земеделие и чрез използването на системи за мъглуване помагат да се избегнат проблеми с прегяването на въздуха, съответно и на разстенията.

За да виреят и развиват правилно на растенията са им необходими оптимални нива на температура и влажност. Системите за мъглуване в оранжерите работят на  принципа на обмен на енергия между въздуха и влагата създадена от водната мъгла.

Това става като водата се разпръсква под налягане от много малки дюзи наречени мъглообразуватели, които създават фина мъгла. Колкото по-фина е тази мъгла, толкова по-лесно и бързо се изпарява водата, съответно толкова по-ниско могат да бъдат разположени мъглообразувателите без да се получава намокряне на листната маса или повърхностите.

Топлината на свой ред бива използвана в процеса на изпарение на водната мъгла.

Една калория е количеството топлина, необходимо за повишаване на температурата на 1 cm3 вода с 1° C. Превръщането на водата от течна фаза в пара поглъща топлина от околния въздух  - 590 калории/1 см3.

Именно този процес понижава температурата на въздуха в оранжерииите. Използването на вентилатори за циркулация като цяло може да подобри резултатите, но те не са задължителни.

Намаляването на температурата може да достигне до 8- 10° C в горещите и сухи дни. Важно е да се отбележи, че ефективността на охлаждащата система зависи от два основни фактора на околната среда - външна температура и външна влажност

Системи за мъглуване и дъждуване от Bielagro.com

Bielagro.com, като утвърден онлайн магазин, предлагащ ефективни решения за напоителни системи в селското стопанство и може да ви осигури всичко необходимо за изграждането на функционална система за мъглуване и дъждуване с високо качество и на достъпна цена.