Меню
Кошница
Обработката и изпращането на поръчките може да отнеме до 3 работни дни!

Разпръсквачи импулсни за селското стопнаство и стойки

Производител: Irritec S.p.A. Модел: IDF35C0MP5525
Разпръсквач пълнокръгов импулсен пластмасов 3/4" M F35  Дюзи: 5.5 mm Х 2.5 mm Характеристика на разпръсквач P35, резба 3/4" външна Необходима степен на филтрация: 200 micron Дюзи mm P (bar) Q (m³/h) R (m) Поливна нор..
12.79 лв с ДДС Без данък:12.79 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IDP35C0MP5500
Разпръсквач секторен импулсен метален 3/4" M   P35 Дюза: 5.5 mm Характеристика на разпръсквач P35, резба 3/4" външна Необходима степен на филтрация: 200 micron Налягане (bar) Дебит (l/min) ..
17.28 лв с ДДС Без данък:17.28 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IDP23B0MM000H
Разпръсквач секторен импулсен метален 1/2" M   P23 Характеристика на разпръсквач P23, резба 1/2" външна Дюза: 4 mm Необходима степен на филтрация: 200 micron Налягане (bar) Дебит (l/min) ..
38.97 лв с ДДС Без данък:38.97 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IDASP12
Разпръсквач секторен импулсен пластмасов 1/2" M    Дюза: 2.8 mm Характеристика на разпръсквач ASP, резба 1/2" външна Необходима степен на филтрация: 200 micron Налягане (bar) Дебит (l/min) ..
6.93 лв с ДДС Без данък:6.93 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IDP27B0MP4000
Разпръсквач секторен импулсен пластмасов 1/2" M   P27 Характеристика на разпръсквач P27, резба 1/2" външна Дюза: 4 mm Необходима степен на филтрация: 200 micron Налягане (bar) Дебит (l/min) ..
12.08 лв с ДДС Без данък:12.08 лв с ДДС
Производител: OMVE S.r.l. Модел: F75D1/2"F
Стойка за разпръсквач поцинкована 1/2" F..
41.44 лв с ДДС Без данък:41.44 лв с ДДС
Производител: OMVE S.r.l. Модел: F75D3/4"F
Стойка за разпръсквач поцинкована 3/4" F..
43.84 лв с ДДС Без данък:43.84 лв с ДДС
Производител: PERAZZI IRRIGATORI s.n.c. Модел: P15M
Характеристика на разпръсквач 15M Дюза Ф Налягане (bar) Радиус (m) Дебит m³/h Интензитет (mm/h) ..
93.24 лв с ДДС Без данък:93.24 лв с ДДС
Производител: PERAZZI IRRIGATORI s.n.c. Модел: P24A
Характеристика на разпръсквач 24A Дюза Ф Налягане (bar) Радиус (m) Дебит m³/h Интензитет (mm/h) ..
155.46 лв с ДДС Без данък:155.46 лв с ДДС
Производител: PERAZZI IRRIGATORI s.n.c. Модел: P24B
Характеристика на разпръсквач 24B Дюза Ф Налягане (bar) Радиус (m) Дебит m³/h Интензитет (mm/h) ..
198.18 лв с ДДС Без данък:198.18 лв с ДДС
Производител: PERAZZI IRRIGATORI s.n.c. Модел: P25A
Характеристика на разпръсквач 25A Дюза Ф Налягане (bar) Радиус (m) Дебит m³/h Интензитет (mm/h) ..
341.25 лв с ДДС Без данък:341.25 лв с ДДС
Производител: PERAZZI IRRIGATORI s.n.c. Модел: P25B
Характеристика на разпръсквач 25B Дюза Ф Налягане (bar) Радиус (m) Дебит m³/h Интензитет (mm/h) ..
399.85 лв с ДДС Без данък:399.85 лв с ДДС
Показани 1 от 12 | 22 (2 Страници)

При изграждането на поливни системи за домашни, индустриални земеделски и/или тревни площи, едни от най-използваните продукти са импулсните метални и пластмасови разпръсквачи.

Те са неделима част от всяка автоматизирана система за напояване. Онлайн магазинът на Bielagro.com може да ви осигури широка гама продукти и в категорията импулсни разпръсквачи както и разпръсквачи за градинско напояване.

Видове разпръквачи и тяхното приложение

Като важен елемент от напоителната система, ролята на разпръсквачите е да осъществяват непосредствено поливане, разпръсквайки водата, подобно на дъжда. И въпреки, че ролята на всички разпръсквачи е една и съща, в зависимост от сектора в който се използват има различни конструкции и материали от които се изработват

Разпръсквачи за индустриални нужди

Обикновено това са разпръсквачите работещи при относително по-високо налягане. Могат да бъдат пълнокръгови и/или секторни, а тялото е метално.

Завъртането на разпръсквача става благодарение на задвижващ механизъм, който от своя страна може да бъде турбинен или импулсен. В индустрията най-често се използват за намаляване и предотвратяване на запрашеността.

Разпръсквачи за градинско напояване

Разпръсквачите, които се използват в озеленяването (домашни градини, паркови площи, стадиони, голф игрища и т.н.) варират значително както по размери, така и по цена. Използват се разпръсквачи тип спрей, роторни разпръсквачи, а също така и импулсни разпръсквачи, като тялото обикновено е пластмасово и по-рядко метално.

Разпръсквачите за градинско напояване най-често са заровени на нивото на земята така, че да не пречат на косенето, а също да се запази и естетическия ефект. В повечето случаи са групирани в зони, които зони могат да бъдат включвани и изключвани чрез използването на електромагнитен клапан. На свой ред тези клапани се управляват от таймери или иначе казано програматори като за всяка зона може да бъде задена програма за всеки ден от седмицата, час и продължителност поливката

Разпръсквачи за земеделието

За разлика от парковите градини и терени, земделските площи са обособени така, че възможно най-много процеси свързани с отглеждането на културите да бъдат механизирани, а съответно самите земеделски култури се засаждат на редове или въху цялата площ.

Важно е да се отбележи, че при напояването на земеделски площи с приоритет е функционалността на поливната система пред чисто естетическия ефект, както и възможността за разглобяването и преместването на разпръсквачите с цел извършването на различни механизирани дейности по терена. С оглед на всичко това разпръсквачите в земеделието се монтират над земята, като за целта се използват метални триноги или колчета.

Разпръсквачите се нареждат по схема като отстоянието между разпръсквачите в реда, съответно и между редовете зависи от редица фактори. Обикновено производителите дават препоръчителни схеми на нареждане в зависимост от поливната норма.

Поливни системи и компоненти от Bielagro

В портфолиото на Bielagro.com, освен разнообразие от импулсни метални и пластмасови разпръсквачи за селското стопанство и метални поцинковани стойки (триноги) за разпръсквачи, ще откриете и всичко необходимо за изграждането и поддръжката на функционална поливна система. При нас можете да изберете и подходящ модел помпа за вода, която е ключов компонент, отговорен за цялостното напояване.

Ако имате нужда от съдействие при поръчка на продукт от тази или която и да е продуктова категория, не се колебайте да се свържете с нас - нашите консултанти са на линия и ви очакват!