Меню
Кошница
Обработката и изпращането на поръчките може да отнеме до 3 работни дни!

Капкообразуватели

Производител: PALAPLAST S.A. Модел: 3109/0002
Капкообразувател Axios компенсиращ 2 l/hПостоянен дебит на капкообразувателя от 1 до 3,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации.За капково напояване на овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит.Възможност за раз..
0.27 лв с ДДС Без данък:0.27 лв с ДДС
Производител: PALAPLAST S.A. Модел: 3109/0004
Капкообразувател Axios компенсиращ 4 l/hПостоянен дебит на капкообразувателя от 1 до 3,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации.За капково напояване на овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит.Възможност за раз..
0.27 лв с ДДС Без данък:0.27 лв с ДДС
Производител: PALAPLAST S.A. Модел: 3109/0008
Капкообразувател Axios компенсиращ 8 l/hПостоянен дебит на капкообразувателя от 1 до 3,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации.За капково напояване на овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит.Възможност за раз..
0.27 лв с ДДС Без данък:0.27 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDNG2000A020
Капкообразувател с турбулентен потокПрепоръчителна минимална степен на филтрация - 120 mesh (130 microns)За да монтирате направете отвор Ф2,0 - 2,5 - 3,0 mm със замба в полиетиленова тръба.Препоръчва се да се монтира на LDPE тръби...
0.17 лв с ДДС Без данък:0.17 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDNG2000V040
Капкообразувател с турбuлентен потокПрепоръчителна минимална степен на филтрация - 120 mesh (130 microns)За да монтирате направете отвор Ф2,0 - 2,5 - 3,0 mm със замба в полиетиленова тръба.Препоръчва се да се монтира на LDPE тръби...
0.17 лв с ДДС Без данък:0.17 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDNG2000R080
Капкообразувател с турбулентен потокПрепоръчителна минимална степен на филтрация - 120 mesh (130 microns)За да монтирате направете отвор Ф2,0 - 2,5 - 3,0 mm със замба в полиетиленова тръба.Препоръчва се да се монтира на LDPE тръби...
0.17 лв с ДДС Без данък:0.17 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDCG2000A020
• Постоянен дебит на капкообразувателя от 0,5 до 4,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации. • Подходящ за овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит • Турболентен поток предотвратяващ отлагания и запушва..
0.30 лв с ДДС Без данък:0.30 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDCG2000V040
• Постоянен дебит на капкообразувателя от 0,5 до 4,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации.• Подходящ за овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит• Турболентен поток предотвратяващ отлагания и запушвания• Израб..
0.30 лв с ДДС Без данък:0.30 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDCG2000R080
• Постоянен дебит на капкообразувател от 0,5 до 4,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации.• Подходящ за овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит• Турболентен поток предотвратяващ отлагания и запушвания• Израбо..
0.30 лв с ДДС Без данък:0.30 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDNA2000ND0F
Регулируем капкообразувател оребрен 0-40 l/h..
0.20 лв с ДДС Без данък:0.20 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMSNA2000ND0F
Регулируем капкообразувател на колче 0-40 l/h..
0.46 лв с ДДС Без данък:0.46 лв с ДДС
Производител: Irritec S.p.A. Модел: IMDIS2000N040
Капкообразувател с кукичка 4 l/h..
0.31 лв с ДДС Без данък:0.31 лв с ДДС
Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)

Капкообразувателите са един он най-важните компоненти в съвремените системи за капково напояване.

Ролята на този компонент се изразява в осигуряването на еднородност по отношение на количеството вода и торове, които трябва да достигнат до кореновата система на растенията и в крайна сметка изграждане на ефективна поливна система.

Външните капкообразуватели се монтират на полиетиленови PE тръби само там където е нобходимо по протежение на реда.

Капкообразувателите, които се използват в капковите маркучи работят на абсолютно същия принцип като външите, но се влагат по време на екструзията на капковия маркуч. Капкообразувателите, които се използват при производството на капков маркуч не се предлагат отделно.

Външните капкообразуватели намират най-често приложение при напояване трайни насаждения като овощни градини, лозя, разсадници, а също така при оранжерийното производство и хидропониката.

Какви са основните видове капкообразуватели? 

Капкообразувателите могат да бъдат категоризирани по най-различни признаци, но съществуват две основни групи – некомпенсиращи и компенсиращи налягането (с регулатор на дебит). 

  • Компенсиращи капкообразуватели

Компенсиращите се капкообразуватели са така проектирани, че да запазват дебита на водата постоянен при различни входящи налягания. За целта обикновено се използва силиконова диафрагма, която се движи (притваря или отваря изхода на капкообразувателя), в зависимост от промените на входящото налягане, като по този начин регулира и запазва изходящия дебит постоянен.

  • Некомпенсиращи капкообразуватели

Дебита на некомпенсиращите капкообразуватели варира в случай на промяна на входящото налягане. Ако дадена напоителна система е разположена под наклон, некомпенсиращите се капкообразуватели в горната част ще отделят по-малко вода спрямо тези, които са в най-ниската част, тъй като налягането на водата в горната част ще е по-ниско спрямо това в долната част. Дебита на този вид капкообразуватели е указан от производителя, но при съответното входящо налягане, което в повечето случаи е 1 bar.

Какви капкообразуватели са ви необходими?

Основните причини, налагащи използването на компенсиращи капкообразуватели, са промените на налягането в главния тръбопровод и/или поливните крила, което най-често се случва в случай на денивелации в напояваната площ, по-големи от 1,5 m (склонове, хълмисти терени, полета на тераси) и/или когато планирате да използвате много дълги поливни крила (редове). Когато обаче вариациите в налягането на водата не са фактор, то некомпенсиращите се капкообразуватели биха били отличното решение.

Независимо от кой тип капкообразуватели от предлаганите в нашия онлайн магазин ще изберете, добре е да знаете, че са произведени висококачествени полимери, устойчиви на въздействието от слънчевите лъчи, както и на всички най-често използвани химикали и торове в селското стопанство.

Лабиринтът на всички капкообразуватели от серията iDrop са проектирани да бъдат с турболентен поток, което предотвратява запушванията. Тесният кръстосан вход на капкообразувателя действа като филтър, а различното оцветяване на капачките дава информация относно дебита и улеснява индентифицирането им.