Меню
Кошница

Капкоотделители

Капкоотделителите могат да бъдат категоризирани по най-различни признаци, но съществуват две основни групи – некомпенсиращи и компенсиращи налягането (с регулатор на дебит).  
Самокомпенсиращи капкоотделители.
Самокомпенсиращите капкоотделители са така проектирани, че да запазват дебита на водата постянен при различни входящи налягания. Обикновено се използва силиконова дифрагма, която се движи (притваря или отваря изхода на капкоотделителя) в зависимост от промените на входящото налягане, като по този начин се регулира (запазва) изходящия дебит постоянен.        
Некомпенсиращи капкоотделители.  
Дебита на некомпенсиращите капкоотделители варира в случай на промяна на входящото налягане. Ако дадена напоителна система е разположена на наклон, некомпенсиращите капкоотеделители в горната част ще отделят по-малко вода спрямо тези, които са в най-ниската част тъй като налягането на водата в горната част ще е по-ниско спрямо това в долната част.  
Възниква въпросът, имате ли нужда от самокомпенсиращи капкоотделители? Основната причина налагаща използването на самокомпенсиращи капкоотедели са промените на налягането в главния тръбопровод и/или поливните крила, което се случва при следните условия. Денивелации в напояваната площ по-големи от 1,5 m (склонове, хълмисти терени, полета на тераси) и/или планирате да използвате много дълги поливни крила.     
Производител: IRRITEC S.P.A. Модел: IMDCG2000A020
• Постоянен дебит на капкоотделителя от 0,5 до 4,5 bar. Подходящ за напоителни системи с дълги редове и при неравни терени с големи денивелации. • Подходящ за овощни градини, лозя оранжерии и навсякъде където е необходим прецизен дебит • Турболентен поток предотвратяващ отлагания и запушвани..
0.25лв. Без данък:0.25лв.
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)